מצרכים
לקציצות
500 גרם בשר בקר טחון
1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה או קישוא מגורר
קורט סודה לשתייה
1/2 כפית ראס אל חנות
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב
שמן זית לטיגון
600 גרם פול ירוק קלוף אפשרי קפוא
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות
כף פפריקה אדומה
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד
2 כוסות מים
1 כוס עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
- לקציצות – לקצץ את הבצל השום והפטרוזיליה, להוסיף אותם ואת הקישוא המגורד לקערת הבשר, להוסיף את התבלינים, וסודה לשתייה לערבב היטב ולתת לתערובת לנוח.
- בסיר – לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את השום, להוסיף את התבלינים, להוסיף מחצית מהפטרוזיליה, את המיץ לימון ולהוסיף 2 כוסות מים עד לרתיחה.
- לקרוץ מהבשר כדורים ולהניח בסיר. לשים לב שהמים מכסים עד לגובה הקציצות.
- לאחר 5 דקות להוסיף את הפול ולהמשיך לבשל על אש נמוכה במשך 40 דקות. לאחר מכן ניתן להוסיף את מחצית הפטרוזיליה מלמעלה.
ניתן להגשה עם אורז