עוגת סינבון בחושה
עוגת סינבון בחושה

 

מצרכים לעוגה

כוס ורבע קמח (170 גרם)
1/3 כוס  שמן (80 מ"ל)
3/4 כוס סוכר |(150 גרם)
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

5 כפות סוכר חום דמררה
1 כף קינמון

לזיגוג:
5 כפות גדושות אבקת סוכר
2 כפיות מים קרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצה, שמן, סוכר, חלב, וניל ומלח עד להשגת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים עד שאחיד.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקינמון והסוכר דמררה לתערובת אחידה.
  5. משמנים את תבנית מלבנית ויוצקים כחצי מתערובת העוגה לתבנית ומפזרים מעל את תערובת הקינמון. מעליה עוד חצי מהבלילה ועוד תערובת קינמון.
  6. בעזרת סכין מערבבים  את התערובות יחד ליצירת דוגמת שיש.
  7. אופים במשך 30 דקות בערך או עד שהעוגה יציבה למגע וצבע העוגה חום.
  8. בקערה שמים אבקת סוכר ומעט מים קרים ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות סמיכה. אם התערובת סמיכה מדי – מוסיפים מעט מים, אם היא דלילה מדי – מוסיפים קצת אבקת סוכר.
  9. מזלפים את הזיגוג על העוגה ומניחים לזיגוג להתייצב כרבע שעה בטמפרטורת החדר.

חלופות והצעות

  • לשדרוג העוגה ניתן להוסיף אגוזי מלך
  • ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.
  • ניתן להקפיא את העוגה עד חודשיים עטופה היטב.
  • ניתן להחליף את החלב בחלב צמחי ולהפוך את העודה לפרווה.
  • ניתן להחליף את הקמח בקמח תמי
  • ניתן להחליף את הביצה ב-50 גרם רסק תפוחים לא ממותק

מתכונים
נוספים

כותרת אלמנט

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית סילט אגמטן.

כותרת אלמנט

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית סילט אגמטן.

כותרת אלמנט

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית סילט אגמטן.

 

מצרכים לעוגה

כוס ורבע קמח (170 גרם)
1/3 כוס  שמן (80 מ"ל)
3/4 כוס סוכר |(150 גרם)
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

5 כפות סוכר חום דמררה
1 כף קינמון

לזיגוג:
5 כפות גדושות אבקת סוכר
2 כפיות מים קרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצה, שמן, סוכר, חלב, וניל ומלח עד להשגת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים עד שאחיד.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקינמון והסוכר דמררה לתערובת אחידה.
  5. משמנים את תבנית מלבנית ויוצקים כחצי מתערובת העוגה לתבנית ומפזרים מעל את תערובת הקינמון. מעליה עוד חצי מהבלילה ועוד תערובת קינמון.
  6. בעזרת סכין מערבבים  את התערובות יחד ליצירת דוגמת שיש.
  7. אופים במשך 30 דקות בערך או עד שהעוגה יציבה למגע וצבע העוגה חום.
  8. בקערה שמים אבקת סוכר ומעט מים קרים ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות סמיכה. אם התערובת סמיכה מדי – מוסיפים מעט מים, אם היא דלילה מדי – מוסיפים קצת אבקת סוכר.
  9. מזלפים את הזיגוג על העוגה ומניחים לזיגוג להתייצב כרבע שעה בטמפרטורת החדר.

חלופות והצעות

  • לשדרוג העוגה ניתן להוסיף אגוזי מלך
  • ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.
  • ניתן להקפיא את העוגה עד חודשיים עטופה היטב.
  • ניתן להחליף את החלב בחלב צמחי ולהפוך את העודה לפרווה.
  • ניתן להחליף את הקמח בקמח תמי
  • ניתן להחליף את הביצה ב-50 גרם רסק תפוחים לא ממותק

More
articles