מצרכים לעוגה
כוס ורבע קמח (170 גרם)
1/3 כוס שמן (80 מ"ל)
3/4 כוס סוכר |(150 גרם)
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
5 כפות סוכר חום דמררה
1 כף קינמון
לזיגוג:
5 כפות גדושות אבקת סוכר
2 כפיות מים קרים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה טורפים ביצה, שמן, סוכר, חלב, וניל ומלח עד להשגת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים עד שאחיד.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקינמון והסוכר דמררה לתערובת אחידה.
- משמנים את תבנית מלבנית ויוצקים כחצי מתערובת העוגה לתבנית ומפזרים מעל את תערובת הקינמון. מעליה עוד חצי מהבלילה ועוד תערובת קינמון.
- בעזרת סכין מערבבים את התערובות יחד ליצירת דוגמת שיש.
- אופים במשך 30 דקות בערך או עד שהעוגה יציבה למגע וצבע העוגה חום.
- בקערה שמים אבקת סוכר ומעט מים קרים ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות סמיכה. אם התערובת סמיכה מדי – מוסיפים מעט מים, אם היא דלילה מדי – מוסיפים קצת אבקת סוכר.
- מזלפים את הזיגוג על העוגה ומניחים לזיגוג להתייצב כרבע שעה בטמפרטורת החדר.
חלופות והצעות
- לשדרוג העוגה ניתן להוסיף אגוזי מלך
- ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.
- ניתן להקפיא את העוגה עד חודשיים עטופה היטב.
- ניתן להחליף את החלב בחלב צמחי ולהפוך את העודה לפרווה.
- ניתן להחליף את הקמח בקמח תמי
- ניתן להחליף את הביצה ב-50 גרם רסק תפוחים לא ממותק